Driftstatus för betalsystem
Läs våra bloggar
E-handlare på Twitter
Skicka nyhetstips
Jämför Kortbetalning
Jämför E-handelsplattformar
Jämför Fraktavtal
Diskutera e-handel i forumet
Hejsan! Du verkar inte vara medlem på Ehandel.se ännu. Du vet väl att det är gratis och ger dig tillgång till forumet, nyhetsbrevet och mycket mer? Bli medlem nu

Gå tillbaka   Ehandel.se > Övrigt > Off-topic

Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1 (permalink)  
Gammal 2011-10-04, 07:03
Bifrosts avatar
Nyfödd
www.viking.se
 
Reg.datum: Jun 2009
Inlägg: 23
Standard Någon som varit med om liknande?

Hej
Vi har ett ip-nummer i Kina som reggar sig som kund
i shoppen. Kollar första sidan det verkar vara det enda
som händer. Det störande är att nyhetsbrev är ibockat
och att det händer frekvent vilket skapar oreda.

Någon som varit med om liknande eller någon som vet vad det kan
tänkas vara?


En ny kund har registrerat sig hos viking.

yesrand yesrand
b63b4a91@163.com

Kundnummer: 18052952
Kundtyp: Privatperson
Användarnamn: yesrand

Senast redigerad av Bifrost den 2011-10-04 klockan 07:17.
Svara med citat
Annons
  #2 (permalink)  
Gammal 2011-10-04, 07:50
Flitig Medlem
www.pysslorama.se
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 248
Standard

Testa att googla IP-numret så ser du om det är en bot, förutsatt att den har fastnat i några nät och inte är en ny variant.
__________________
www.pysslorama.se där du kan köpa Broderier och www.lash.se med Herrsmycken
Svara med citat
  #3 (permalink)  
Gammal 2011-10-04, 08:23
Bifrosts avatar
Nyfödd
www.viking.se
 
Reg.datum: Jun 2009
Inlägg: 23
Standard

Hur ser jag om det är en bot? Kanske en dum fråga men....
Svara med citat
  #4 (permalink)  
Gammal 2011-10-04, 08:30
Flitig Medlem
www.pysslorama.se
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 248
Standard

PM:a IP-numret om du inte vill skriva det här så kan jag kika om jag hittar någon info. Det finns sidor som listar elaka botar så söker du på IP-numret så brukar det dyka hos dylika sidor om det är en elak bot som har varit igång ett tag och blivit rapporterad och fastnat i nät.

Dock brukar kinesiska botar inte använda samma IP-nummer under någon längre tid.

Jag kollade just epostadressen som du uppgav och fick upp detta:
http://www.stoparticlespam.info/sear...63.com&c=email
http://www.stopforumspam.com/ipcheck/222.186.24.99

Så det verkar vara en spammare som är i farten och letar något att utnyttja.
__________________
www.pysslorama.se där du kan köpa Broderier och www.lash.se med Herrsmycken
Svara med citat
  #5 (permalink)  
Gammal 2011-10-04, 08:56
lunarmyss avatar
Veteran
iPhonebutiken.se
 
Reg.datum: Jun 2009
Inlägg: 1 175
Standard

Kanske lägga in IP-check och spärra alla som inte kommer från Sverige (/Norden)?
Svara med citat
  #6 (permalink)  
Gammal 2011-10-04, 10:52
webfumedias avatar
Nyfödd
hallonbladste.se - fryser.se - estelles.se - joylee.se
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 52
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bifrost Visa inlägg
Hur ser jag om det är en bot? Kanske en dum fråga men....
Här: http://iplists.com/
__________________
WebFu Media för webbutveckling och webbapplikationer.
Svara med citat
  #7 (permalink)  
Gammal 2011-10-04, 11:05
webfumedias avatar
Nyfödd
hallonbladste.se - fryser.se - estelles.se - joylee.se
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 52
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lunarmys Visa inlägg
Kanske lägga in IP-check och spärra alla som inte kommer från Sverige (/Norden)?
Fungerar men inte helt perfekt lösning kanske...


Jag har löst det såhär för att få bort oönskade users:


I formuläret där användare registrerar sig har jag lagt till denna input
PHP-kod:
<div class="form_01">
 <
label for="Country">Country?</label>
 <
input type="text" name="country" value="">
</
div
Och i CSS gömmer jag input-fältet för "riktiga" users :

PHP-kod:
.form_01 {
    
visibility:hidden;
    
displaynone;
    } 
Eftersom en BOT kollar i koden om vad som skall fyllas i så går den i fällan och fyller i det gömda fältet (i mitt fall country) och med en enkel check så kommer inte usern att bli reggad.

PHP-kod:
if (!empty($_POST['country'])){
         
$reg_error[] = 9;
         } 
// Carl-Fredrik
__________________
WebFu Media för webbutveckling och webbapplikationer.
Svara med citat
  #8 (permalink)  
Gammal 2011-10-04, 11:22
Nyfödd
Invine.se
 
Reg.datum: Sep 2011
Inlägg: 36
Standard

Lägg in den här listan i din .htaccess fil =)

Listan
Svara med citat
  #9 (permalink)  
Gammal 2011-10-26, 08:22
Nyfödd
www.flugfiskekompaniet.se
 
Reg.datum: Jun 2011
Inlägg: 22
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lunarmys Visa inlägg
Kanske lägga in IP-check och spärra alla som inte kommer från Sverige (/Norden)?
Hur går det med indexeringen när sökmotorerna besöker din sida då?
Svara med citat
  #10 (permalink)  
Gammal 2011-10-26, 09:06
peos avatar
peo peo är inte uppkopplad
Ivrig
flera, några finns i signaturen.
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 90
Skicka ett meddelande via MSN till peo
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Rivve Visa inlägg
Lägg in den här listan i din .htaccess fil =)

Listan
Undrar bara hur listan är framtagen.
Vem har konstaterat att detta är oönskad trafik och på vilka grunder?
Ser att det står h*cki*g, s**aping, or sp**ming på vissa.

Vore ju toppen att lägga in alla på en gång i stället för att verkligen konstatera skittrafik och blockera en och en, tar både tid och är tråkigt..

Obs/ Jag misstror inte listan, jag vill bara veta mer om källan (om det är möjligt) innan jag lägger in den.

//Peo
__________________
www.pslinden.com
Antikvariat pslinden - alltid bild & resumé

www.psbutiken.com
Psbutiken - Knappar, pins, kampanjknappar osv....
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are




Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Ad Management plugin by RedTyger






Jobb på Ehandel.se
Payson AB söker:
Senior .Net utvecklare
Brightstep AB söker:
hybrisutvecklare
Payson AB söker:
Systemarkitekt