Ge bort presenter med hjälp av crowdfunding

Olika typer av presenttjänster blir allt vanligare. Svenska Wrapp är en variant som låter användare ge bort digitala presentkort till nära och kära. Nu lanseras Aggregift som med hjälp av ”crowdfunding” låter vänner skramla ihop pengar till en gemensam present på Amazon.

Aggregift är ett nytt sätt att ge bort presenter med hjälp av Crowdfunding, man hjälps helt enkelt åt att samla ihop pengarna som krävs för att kunna köpa en present.

Med den nya tjänsten kan dess användare välja ut en present till sig själv eller någon annan på Amazon som man just nu samarbetar med. Sedan delar man bara med sig av den unika länk till sidan som automatiskt skapas på Aggregift.com till alla man känner, och inte känner. Födelsedagsbarnet kan ju trots allt ha andra vänner som man inte har en aning om, och som också vill vara med på ett hörn.

Annons
Annons

Vem som helst som är intresserad kan sedan vara med och bidra så att presenten blir betald. Exakt hur stort belopp varje person bidragit med avslöjas inte för den person som får gåvan. Men de som varit med och betalat för den tilldelas olika ”märken” beroende på hur pass delaktiga de varit.

Planerar för ytterligare e-handlare

Länken som skapas kan till exempel delas via mail, Facebook och Twitter, helt enkelt där man får mest spridning av länken. När presenten till slut är betald får den lyckliga mottagaren sin present hemskickad, eller om de föredrar, ett presentkort av samma valör. För besväret tar Aggregift ut en avgift på fyra procent av den totala summan.

– Människor är i dag mer ihopkopplade än de någonsin har varit. Vi kommunicerar på en massa olika sätt, men vi kände att det saknades ett sätt för människor att fira tillsammans, säger en av grundarna, Greg Schvey.

För tillfället samarbetar Aggregift ”bara” med Amazon men i framtiden planerar man att använda sig av flera olika e-handlare.

Källa: TechCrunch

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!