Kinesiskt E-handelsföretag köper flygplats i Europa

Den kinesiska e-handlaren IZP ville snabba upp sina internationella leveranstider och få ner kostnaderna. Varför slå knut på sig själv tänkte företagets ledning och köpte sig en flygplats i Italien.

Logistik är ett stort problem för många kinesiska e-handelsföretag, särskilt när det gäller gränsöverskridande e-handel. Höga kostnader och långa leveranstider gör att många kinesiska nätkonsumenter som handlar från utländska e-handlare får betala ett högre pris på frakten än för själva varan.

I ett försök att minska kostnaderna för importerade varor från Europa har kinesiska IZP Technologies Co köpt sig en flygplats i Parma. En stad som ligger i norra delen av Italien.

Annons
Annons

En veckas leveranstid

IZP grundades 2008 och driver flera gränsöverskridande e-handelsföretag i Kina. Bland annat Haixuan.com, en sajt där mer än 2 000 utländska varumärken säljer lite drygt 50 000 produkter.

Hur mycket IZP pungat ut för flygplatsen avslöjar man inte men bolaget ska ha köpt 67,9 procent av aktierna. Planen nu är att dra igång med fraktflyg som flyger direkt från Parma till flera stora flygplatser i Kina. Något som ska få ner leveranstiderna till en vecka mellan de båda kontinenterna.

Källa: Internet Retailer
Bild: Maxperot

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!