Klarna satsar 100 miljoner pund i Storbritannien

Den svenska betaltjänsten Klarna ska investera 100 miljoner pund i sin verksamhet i Storbritannien. Bland annat ska man lansera en mobil betaltjänst för landets e-handlare och upprätta ett nytt huvudkontor i London. Något man hoppas ska stärka deras närvaro på den europeiska marknaden.

Klarna, som i december 2013 köpte upp den tyska betalleverantören Sofort, är ute efter att göra ännu större avtryck på den europeiska marknaden. Klarna har nu planer på att investera 100 miljoner pund i Storbritannien för att ta sig an en marknad som idag domineras av Ebay-ägda PayPal.

Bland annat ska Klarna, som hanterar 200 000 transaktioner per dag och under 2013 redovisade intäkter på 200 miljoner euro, upprätta ett nytt huvudkontor i London.

Annons

– London är det naturliga valet. Inte bara för att det är en bra bas för tillväxt i Storbritannien, utan även för att det är en språngbräda för en fortsatt global expansion, säger en talesperson från Klarna.

Mobila betalningar

Klarna ser Storbritannien som en väldigt attraktiv möjlighet med tanke på att det är regionens största e-handelsmarknad. Landet har också en väldigt stor andel som e-handlar mobilt och i sommar kommer man att lansera en ny mobil betaltjänst för flera brittiska återförsäljare.

Klarnas vd, Sebastian Siemiatkowski, har tidigare sagt att han är angelägen om att ta itu med nya marknader som Storbritannien där Paypal redan dominerar. Hittills har inget företag riktigt lyckats med att ta betydande marknadsandelar från eBays betaltjänst. Om Klarna lyckas återstår att se.



Källor: The Telegraph, SBS

Annons