Net-a-Porter slås samman med italienska Yoox

Italienska nätmodebutiken Yoox har kommit överens om att förvärva sin brittiska motsvarighet Net-a-Porter. Net-a-Porters ägare, Richemont, kommer att äga 50 procent av det nya bolaget och målet med sammanslagningen är att skapa världens största lyxmodebutik.

Trots envisa rykten ska Amazon inte ha legat i samtal med modejätten Net-a-Porter om att förvärva den London-baserade nätbutiken. Hur det egentligen ligger till får vi kanske aldrig veta, men att någon varit intresserade av e-handlaren råder det nu inga tvivel om.

Net-a-Porter som är verksam inom high-fashion kommer nämligen att slås samman med den italienska onlinemodebutiken Yoox. Båda bolagen har bekräftat affären och Net-a-Porters ägare, Richemont, kommer att äga 50 procent av det nya företaget.

Annons

Deras rösträtt kommer däremot att begränsas till 25 procent. Något som innebär att Yoox kommer att sitta i förarsätet för den sammanslagna verksamheten som kommer att få namnet Yoox Net-a-Porter Group om Yoox aktieägare godkänner affären i juni.

Världens största lyxmodebutik

Yoox chef, grundare och minoritetsägare Federico Marchetti kommer att bli vd för det nya bolaget medan Net-a-Porters grundare, Natalie Massenet, kommer att ta plats som styrelseordförande.

Den nya koncernen kommer även att ta in 200 miljoner euro i en nyemission, kapital som ska användas i tillväxtsyfte.

– Idag öppnar vi dörrarna till världens största lyxmodebutik. Det är en butik som aldrig stänger, en butik utan geografiska gränser, en butik som inspirerar, tjänar och erbjuder miljontals stilmedvetna globala konsumenter tillgång till de finaste designermärken inom mode, säger Natalie Massenet.

 

Källor: ForbesReuters

Annons