Nu kan du skräddarsy din balklänning på nätet

Att gå till en skräddare för att sy upp en klänning kan bli en dyr historia, särskilt för en student. Det vill klädmärket Sofia Moore ändra på. Nu lanserar man en klassisk linje av måttsydda bal- och aftonklänningar där kunden får sin klänning uppsydd efter egna mått till ett fast pris.

Enligt Grundaren Alexander Löwbäck föddes idén till Sofia Moore ur bristen på eleganta måttsydda klänningar, anpassade efter en skandinavisk stil och design.

– Min flickvän och hennes kurskamrater på universitetet hade svårt att hitta stilrena och prisvärda klänningar som dessutom passade utan att behövas sys in, berättar Alexander.

Annons

Möjligheten att beställa klänningar på nätet finns redan säger Alexander, men utbudet riktas inte mot den nordiska marknaden, varken gällande design eller möjlighet till returer och reklamationer.

Bytte finansjobb mot skrädderi

Alexander som letade efter en spännande möjlighet att starta sitt eget företag från grunden, såg en lucka som kunde fyllas. Han lämnade finansjobbet i Sverige för ett eget skrädderi på Sri Lanka och grundade klädmärket Sofia Moore.

– Jag sade upp mig från jobbet, sålde min lägenhet, de flesta av mina ägodelar och köpte en enkelbiljett till Sri Lankas huvudstad Colombo. Att starta ett bolag i ett nytt land på andra sidan jorden kräver mycket och hårt arbete, men efter sex månader kunde vi äntligen leverera den första klänningen, berättar Alexander.

Kunden kan på hemsidan ange sina mått och får sen sin klänning uppsydd efter dem. Kanske har Alexander blivit inspirerad av Tailor Store som framgångsrikt tagit det skräddarsydda till nätet.

– Vi har under de senaste veckorna genomfört en testlansering och mottagandet har varit långt över förväntan. Vi känner oss mer än redo för en officiell lansering, säger David Svensson, CTO.

Sofia Moore erbjuder kollektioner i tre olika prisklasser, priset är fast och inga extra kostnader tillkommer. Man erbjuder även fri frakt och lovar levererans inom 10 dagar.

Källa: Press

Annons
Annons