Ny sajt skall utveckla den norska E-handeln

Norden är ett ganska välutvecklat område när det gäller e-handel och där Sverige förmodligen har en ledande roll. Att det skapas knutpunkter och organisationer för näthandeln är sannolikt en bidragande orsak till detta. Nu meddelar Norge att även de fått en informationssajt för deras e-handelsmarknad.

Igår kväll skall Netthandel.no lanserats. En nätsida som ämnar att sprida kunskap och samla alla inom branschen. Bakom initiativet står Ole Martin N. Evensmo som jobbat på flera stora nätbutiker däribland Komplett.

Annons

Evensmo är nu redaktör på Netthandel.no och säger följande om den nya sidan.

- Vi skriver i första hand för den som driver eller äger en nätbutik, men vi välkomnar naturligtvis alla som är intresserade av e-handel. Oavsett om du arbetar med logistik, marknadsföring, plattformar, betallösningar eller helt enkelt vill veta mer om e-handel i Norge, bör du hitta något av intresse, säger redaktören Ole Martin N. Evensmo.

Det övergripande målet med sajten skall vara att förbättra kunskapen om norsk e-handel.

- Norskt näringsliv vet alltför lite om e-handel och behöver en plats att hitta inspiration och lära sig mer. Vårt mål är helt enkelt att bidra till att stärka e-handeln i Norge, säger Evensmo.

Annons