Ny vårdtjänst håller dig kry med hjälp av videomöte

Snart slipper du att köa på vårdcentralen för att bota snuvan. Landets första vårdcentral på nätet planerar nämligen att öppna för allmänheten inom kort. Via Kry.se kan man boka tid för videokonferens med läkare och få professionell rådgivning i hemmets lugna vrå.

Digitaliseringen av vårdsektorn har pågått en tid med bland annat tjänster som Bokavård.se som vill göra det enklare att jämföra och boka vårdbehandlingar över nätet. Snart är det dags för en tjänst som tar det hela ett steg längre, Kry.se.

Kry beskriver sig som Sveriges första vårdcentral på nätet där du som patient kan träffa en läkare, psykolog eller hudläkare direkt via videomöte från din dator.

Annons

”På KRY kan du få hjälp med sådana besvär och symtom som det går bra att diagnosticera och behandla på distans. För dessa besvär/symtom kan du få lika bra hjälp av din vårdgivare även om ni inte ses fysiskt utan via videomöte, skriver grundarna på sajten”

Tanken är alltså att sajten ska kunna hjälpa patienter med den typ av åkommor som i många fall inte kräver en fysisk läkarundersökning för att läkaren ska kunna ställa rätt diagnos. Som till exempel hudutslag, feber och urinvägsinfektion enligt sajtens skapare.

Bokar med BankID

För att boka en tid loggar patienten in med BankID, beskriver sina symtom och fyller i några korta frågor kring sin medicinska historia. Sedan får man välja en drop-in-tid eller en särskild tid som passar innan det är dags att betala.

Ett par minuter innan mötet får man ett mail och sms från Kry som meddelar att det strax är dags. Mötestiden är mellan 15 och 45 minuter lång beroende på åkomma, och vårdgivaren för journal precis som vid ett vanligt besök.

Vid behov bokas ett nytt besök som bekräftas via mail och läkaren kan även skriva ut recept på läkemedel eller en remiss. Just nu kan Kry endast användas av patienter som bokats för återbesök av sina läkare men man planerar att öppna upp tjänsten för allmänheten inom kort.

Källa: Internetworld

Annons