Nya designade peggar som ger ditt matbord ett lyft

Nätbutiken Prettypegs, som gick ut med målet att bli världens största skohus för Ikea-möbler, skruvar upp målsättningen. Efter succén med designade ben till främst soffor och sängar breddar man nu sitt sortiment och lanserar sin första kollektion designade bordsben.

Prettypegs grundades 2012 av Stockholmsparet Jana Cagin och Mikael Söderblom. Idén kom när de själva letade soffa på Ikea men ville ha en lite mer personlig variant. Sedan start har företaget fått stor uppmärksamhet internationellt och har hittills sålt sina färgstarka och unika “pegs” till tusentals kunder i ett 40-tal länder.

Till en början inriktade man sig främst på designande ben för soffor, skåp, fåtöljer och sängar från just Ikea, men i dag även till andra möbelvarumärken som exempelvis MIO. Nu har man även lanserat sin första kollektion designade bordsben.

Annons

– Nu kan vi alla på ett enkelt sätt skapa vårt eget måttanpassade och unikt designade bord. Möjligheterna är oändliga, man kan i stort sett pegga vilken bordsskiva som helst, säger grundaren Jana Cagin.

Största skohuset för möbler

Benen som hjälper till att sätta en personlig prägel på ditt bord finns i 15 olika utföranden och är lätta att montera på olika typer av bordsskivor. Möbelbenen går nämligen att fästa på ett stort antal möbler som har förborrade M8-hål.

Skulle en möbel inte ha detta så erbjuder Prettypegs ett universalbeslag som går att fästa på undersidan av möbeln med medföljande skruvar.

– Vi är glada att vi nu kan möta våra många kunders efterfrågan efter just bordsben. Vårt mål är att hela tiden erbjuda nya och kreativa alternativ till de standardiserade ben som möbelkedjorna erbjuder. Under 2014 kommer vi lansera fler nya spännande kollektioner och samarbeten, vi vill helt enkelt bli världens största skohus för möbler, säger VD Mikael Söderblom.

 

Källa: Press

Annons
Annons