Out of Bounds svingar sig utanför Sveriges gränser

Den västsvenska nätbutiken Out of Bounds är en av landets största leverantörer av återvunna golfbollar, men man är inte nöjda där. Nu tar man steget över sundet med siktet inställt på att bli en ledande aktör i Norden.

Återvunna golfbollar, så kallade floridabollar, är en växande del inom golfbranschen och omsätter mångmiljonbelopp bara i Sverige. Golfbollarna plockas upp ur vattenhinder, tvättas och sorteras för att därefter erbjudas till försäljning som begagnade.

Priset på en återvunnen golfboll ligger under hälften jämfört med en ny boll. Men förutom att de är snällare mot plånboken för snedslående golfare, är de också bra för miljön då de plockas upp ur vattenhinder och vattendrag.

Annons

Det var några av anledningarna till att webbutiken Out-of-Bounds.se lanserades sommaren 2007. Idén till butiken fick grundarna Alexander Edsmyr och Johannes Bergenwall på midsommarafton, en dag då många bra idéer tar sin början.

– Vad händer med alla golfbollar som slås bort? Tänk att kunna återvinna dessa och förutom att göra en insats för miljön, även kunna erbjuda golfare billiga golfbollar av alla sorter. Golfare på alla olika nivåer, män som kvinnor, ung som gammal, säger Alexander och Johannes.

Första expansionen

Out of Bounds är självklart inte ensamma på marknaden och man slåss bland annat med aktörer som Floridabollen.nu och Floridabollar.se. Men målet är högt ställt, att bli en ledande leverantör av återvunna golfbollar i Norden.

Därför satsar man nu även utanför hemlandets gränser. Out-of-Bounds.dk är bolagets första expansion utanför Sverige. Out of Bounds lager ligger i Mölndal och härifrån kommer man att sköta om orderpack och försändelser även till Danmark.

– Danmark är ett strategiskt mål med sin långa golfsäsong och stadigt växande e-handel. Nu kan danska golfare nyttja Out of Bounds service, med cirka 250 olika modeller av golfbollar, som svenskarna gjort i snart sju år, säger Alexander Edsmyr.



Källa: Press

Annons