Qliro AB har ansökt om att bli kreditmarknadsbolag

Före detta CDON Group som numera går under namnet Qliro Group och samtidigt satsar stenhårt på sin nya betalningslösning med samma namn, meddelar idag att dotterbolaget Qliro AB ansökt till Finansinspektionen om att bli ett kreditmarknadsbolag.

Detta är förstås en naturlig utveckling efter att man lanserat sin betaltjänst på bred front och nu hanterat över 400 000 order via Qliro i sina nätbutiker. Man har samtidigt lånat ut närmare 200 miljoner kronor till kunderna enligt den senaste kvartalsrapporten.

Annons

Qliro ska utvecklas

Nu är man alltså redo att bli ett kreditmarknadsbolag vilket ska öppna för en breddning av erbjudandet mot kund.

– Efter den framgångsrika lanseringen av Qliro i Sverige ansöker vi nu om att bli kreditmarknadsbolag. Det är ett viktigt steg mot att vidareutveckla kunderbjudandet, säger Paul Fischbein, VD och koncernchef för Qliro Group.

Ett kreditmarknadsbolag är ett aktiebolag som har fått tillstånd att driva finansieringsverksamhet. Klarna AB är till exempel ett kreditmarknadsbolag under Finansinspektionens tillsyn och är därmed skyldiga att följa speciella regler kring finansiella tjänster.

I dag används Qliros betaltjänst i nätbutikerna Members, Tretti, Nelly, NLYman, Lekmer och CDON.com. Under 2015 planeras integration för butikerna Gymgrossisten, Bodystore och Milebreaker samt lansering i Finland och Norge.

 

Källa: Press

Annons