Tjänsten som hjälper dig skapa bilder i 360 grader

Bra bilder är bra för försäljningen, något som de flesta e-handlare kan känna igen sig i. Att kunna visa sina produkter från alla möjliga håll och kanter är också något som uppskattas av kunderna. RotaryView är en tjänst som vill hjälpa till med just det.

Att vara e-handlare betyder ofta att man måste vara bra på många saker. Men det är inte alla som har den utrustning eller kompetens som krävs för att få sina produktbilder att se riktigt proffsiga ut. Och att anlita externa resurser kan tyvärr bli ganska kostsamt. En tjänst som vill ändra på detta är RotaryView som förvandlar vanliga foton till 360-graders bilder.

Annons

Företaget har utvecklat tekniken i mer än 15 år, men först nyligen har man börjat erbjuda tjänsten till ett pris som kan tilltala små och medelstora e-handlare. Man har även tagit fram en app för både Android och iOS som gör det möjligt att skapa 360-graders bilder på mindre än 40 sekunder.

– Med RotaryView behöver du ingen professionell utrustning, vi gör det överkomligt och enkelt. Vi har även byggt upp en community där fotografer, återförsäljare, grossister och varumärken kan dela med sig av sina 360-graders bilder för att alla ska kunna sälja så många produkter om möjligt, säger Gev Rotem, VD och medgrundare av företaget.

Det är dock en sanning med modifikation även om det förenklar processen en hel del. Det krävs ändå visa kunskaper kring fotografering och ljussättning, samt att en någorlunda bra utrustning inte är helt fel för att bra slutresultat. Men RotaryView gör sitt bästa för att hjälpa till med bland annat informativa tutorials på Youtube.

Skapar en film av bilderna

RotaryView har lite olika prismodeller att välja mellan. Tycker man att gratis är gott kan man använda tjänsten utan kostnad, men då får man stå ut med att visa lite reklam för tjänsten på sin sajt. Annars kostar det från 7 dollar i månaden, men då slipper man reklam och kan visa ett obegränsat antal bilder på sajten.

En e-handlare som använt sig av tjänsten i snart 18 månader är Eyewear-Direct som säljer receptbelagda glasögon. Enligt dem själva var deras tidigare strategi betydligt mer tidskrävande och kostsam.

I dag uppdaterar man sin katalog säsongsvis och för varje produkt tar man 24 enskilda bilder från olika vinklar. Därefter laddar man upp bilderna till RotaryView som automatiskt skapar ”filmen” på ungefär fem minuter.

Förutom verktyget som skapar 360-graders bilder lanserade RotaryView i augusti även en gratis e-marknadsplats och databas som för närvarande innehåller tusentals bilder. Här uppmuntrar man välkända företag att lägga upp sina produkter så att deras återförsäljare på nätet kan använda dem på sina webbplatser.

Annons

Källa: ZDNet

Annons