Unik E-handel gör kunden till smyckesdesigner

UniqD är en ny svensk e-handel som gör det möjligt att skapa och köpa personliga produkter. Med hjälp av en applikation låter man sina kunder designa och skräddarsy sina egna armband som sedan skrivs ut med hjälp av en 3D-skrivare.

3D-skrivare blir allt mer vanligt förekommande. Något som gör det möjligt att skapa och köpa personliga produkter, som till exempel smycken. Amazon har tidigare nappat på idén med en portal där kunderna kan modifiera vissa produkter i utbudet.

Nu har det dykt upp en svensk tjänst, UniqD, som tar det hela ett steg längre och låter kunden fullt ut skräddarsy och tillverka armband som sedan skrivs ut med hjälp av en 3D-skrivare.

Annons

Applikationen som gör det möjligt använder sig av ett tämligen enkelt gränssnitt och i stort sett vem som helst kan bli en smyckesdesigner utan några större förkunskaper. Förutom att rita för hand finns det även förutbestämda former att använda sig av.

Guld, silver eller brons

På sajten finns även en hel del guider som hjälp, både när det gäller material, storlek, priser och självklart hur man använder verktyget. Armbanden går att få i guld, silver, brons eller mässing och kostar från 45 euro beroende på material och storlek.

När skapandet är över och kortuppgifterna lämnade så tar det normalt cirka två veckor innan armbandet levereras. Kunder kan även, om de önskar, spara sina designer och publicera dem på sajten så att andra kan utgå från dem när de ska skapa sina armband.

Källa: MKSE.com

Annons