SPONSRAD ARTIKEL FRÅN Sitesmart
Utan rätt SEO finns du inte

Utan rätt SEO finns du inte

2018-10-19 08:00

Den hårdnande konkurrens på Internet där fler och fler väljer att exponera och sälja sina produkter och tjänster så blir vikten av en bra e-handelsplattform allt mer avgörande för framgång. Hur får man besökarna till just sin egen E-handelssida och hur sticker man ut i konkurrensen?

Kraven är många för att lyckas med sin e-handels satsning. En hemsida ska rymma allt men ändå kännas lätt överskådlig, vara snabb att ladda upp, mobilanpassad och lättnavigerad där det ska krävas så få klick som möjligt för att hitta det man söker. Det många glömmer när de bygger upp sin E-handelsplattform är vikten av SEO. Detta trots att det nyligen gjordes en studie av global consumer survey på över 3000 e-handlare där det visade sig att sök är den viktigaste kanalen för att nå besökare.

Vad är vitsen med att lägga ner tid och pengar på en plattform om ingen hittar dit?!

Hur får man kunder till sin sajt?

Att skapa trafik till sin sajt är det som tar mest tid! Det är också det största felet som man gör. Att man inte lägga ner tid på att identifiera hur målgruppen hittar dit. Så hur ska man göra det?

Det första man måste göra är att ställa sig frågan, vad har jag för målgrupp, hur tänker målgruppen? Vad är det för ord kunden söker på för att hitta just din produkt/tjänst? Tänker de storskaligt eller mer specifikt?

Konvertera

Vid sökmotoroptimering är det avgörande att ta reda på vilka ord som är utmärkande för din produkt/tjänst och sedan hur stor konkurrens de orden har. Är konkurrensen för orden för stora så man måste konkretisera det ytterligare. Ju närmare produkten/tjänsten ordet ligger desto bättre konvertering får du. Väldigt viktiga frågor att få reda på för att just din webbsida ska synas högst upp bland sökresultaten på en sökmotor. Hur ska man då kunna ta reda på vilka ord som används för att söka efter din produkt/tjänst?

SiteSmart är ett bolag som bygger E-handels plattformar, men har också förstått vikten av sökmotoroptimering sedan länge. Istället för att bygga plattformen den traditionella vägen där man utgår från sajtens prestanda och funktionskrav väljer SiteSmart att bygga plattformen tillsammans med kunden där både kundens egna önskemål och beställda utvecklingsinsatser integreras. Målet är på bästa sätt hitta de ord/fraser/rubriker som kommer locka så många besökare som möjligt till sajten genom att hamna högt upp på en sökmotorsida. Exempelvis bör mycket arbete ske med rubriksättning och synonymer till länkar för att på bästa sätt kunna länka samman din sida med de ord som din målgrupp använder sig av för att söka efter information.

Vill du ha hjälp med att öka trafiken till din E-handelsplattform, hitta din målgrupp och utveckla din satsning ta då hjälp av SiteSmart. Vi sitter på lång och gedigen kunskap kring sökoptimering och plattformsbyggande.

SiteSmart
Smartast E-Handel vinner kunden.
Kontakt:
Per Andersson 
076-76 76 105
pelle@sitesmart.se 

Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta