Ännu en App som vill ta del av begagnatmarknaden

Här kommer nästa Blocketutmanare. Nybytt är en ny svensk app där privatpersoner gratis och enkelt ska kunna sälja, köpa, skänka eller byta prylar med varandra.

Vi har nyligen skrivit om de två svenska aktörerna Osom och Vintigo. Nu är det dags för ytterligare en tjänst som ska utmana Blocket med fokus på enkelhet.

Appen Nybytt är gratis att ladda ner och det kostar inte heller något att lägga upp annonser. Den som vill sälja eller skänka en pryl laddar upp en bild i appen och skriver en kort text. Annonsen läggs sedan in, geotaggas och visas på en karta eller bildvy. För att använda appen ska man dock i dagsläget behöva ha ett Facebook-konto.

Annons

– Enkelheten är nyckeln. Att man direkt ser var annonsörer bor, gör att man både spar tid och pengar. Och för att kontakta annonsören, skickar man smidigt meddelanden till varandra i appen och gör upp, säger Mikael Behrenfors, grundare av Nybytt.

Gratis och utan annonser

Eftersom appen använder sig av telefonens positioneringstjänster kan man enkelt se vad som är till salu eller vad som skänks bort i närheten av där man befinner sig. Men man ska även själv kunna ange inom hur stort område appen ska söka.

Hur man planerar att tjäna pengar är i dagsläget ännu oklart. Gratis app, gratis att lägga upp annonser och man ska inte heller ta något procent på eventuell försäljning. Inte heller annonser ska vara någon större inkomstkälla enligt grundaren Mikael Behrenfors.

– Andra appar översållas av annonser från företag, vilket gör det svårt att hitta det man letar efter. Nybytt är tillför privatpersoner, så annonser från företag kommer vara sällsynta. Det gör att man snabbt hittar intressanta annonser.

Annons