Ännu mer REA på nätet

Vi skrev häromdagen om Rea.se och deras sammanslagning av olika erbjudandetjänster så som Groupon, Fyndiq och tidsbegränsade erbjudanden. Samtidigt noterade vi att dessa olika erbjudandesidor verkar föröka sig. Vi spekulerade även i om detta beror på de investeringar som skett i liknande bolag den senaste tiden.

Döm om vår förvåning när vi igår fick ett pressmeddelande ifrån Realisera.net, ännu en rea-sida på nätet. PR-byrån verkar inte ha speciellt bra koll på marknaden då de skriver följande i sitt email till oss:

Annons

"Jag mailar dig ang ett nystartat e-handelsföretag - Realisera.net www.realisera.net Det är Sveriges enda webbshop som samlar andra webbshoppars REA-varor på ett ställe."

Vi ska dock inte vara för taskiga. Sidan känns faktiskt mer fokuserad än Rea.se och verkar endast satsa på andra butikers nedsatta varor, liknande Fyndiq. De skriver följande i sitt pressmeddelande:

"Fler och fler webbshoppar startas och tillsammans omsätter de många miljarder kronor varje år. Men trots e-handelns framgångar utgör den bara en bråkdel av den totala detaljhandeln i Sverige. Nu dyker en utmanare upp på marknaden – en samlingssajt med andra webbshoppars REA-varor – som ska förändra köpbeteendet på nätet."

Vi frågar oss hur många av dessa erbjudandesidor det finns plats för. E-handlare har redan svårt att få tiden att räcka till. Vill ni kolla in den senaste rea-sidan på nätet klickar ni här.

Annons