Årets julklapp är svår att nå och digitalkameran dalar

Prisjämförelsesidan Prisjakt meddelar att de har en miljon unika besökare i veckan under december. Denna tillströmning av konsumenter som sedan klickar sig vidare till olika saker de tänkt köpa ger förstås en mycket bra fingervisning om vad som är populärt.

Och om man får tro Prisjakts besökare så är den absolut hetaste produkten 2013 en spelkonsol vid namn Sony Playstation 4. Prisjakt påpekar dock att konsolen är svår att få tag på och att alla inte kommer få se den under granen på julafton.

Annons

Precis som Elgiganten och Elektronikbranschen meddelat så är även surfplattan mycket het, något som Prisjakt skriver under på. Och de mest populära plattorna skall komma ifrån Apple och Samsung följt av Google.

Årets förlorare

Andra populära julklappar är köksmaskiner, kaffebryggare och sällskapsspel. Prisjakt meddelar samtidigt att årets förlorare är kompaktkameran.

– Årets förlorare är kompaktkameran. Troligen beror detta på att kompaktkamerans nisch har attackerats från två håll. Mobilkamerorna har blivit mycket bättre samtidigt som systemkamerorna har sjunkit i pris. Andra förlorare, jämfört med förra året och året innan, är Plasma-tv:n, espressomaskinen och Blu-ray-spelaren, skriver Prisjakt.

 

Källa: Press

Annons