Årets julklapp enligt HUI

Handelns utredningsinstitut utser, för 23:e året i rad, årets julklapp. De har tre kriterier som de följer för att utse årets julklapp. För det första måste det vara en nyhet eller något som väckt ett nytt intresse. För det andra ska den vara dyr eller sälja riktigt ordentligt. Det sista kritieriet som den måste uppfylla är att den ska spegla den tid vi lever i. Med dessa kriterier utser de surfplattan till årets julklapp.

Jonas Arnberg på HUI har detta att säga om deras val:

Annons

– Surfplattan är perfekt som årets julklapp. Trenden är tydlig och hemelektronik har dessutom klivit fram som årets bransch.

Lena Larsson, VD på HUI, säger följande om surfplattan som årets julklapp:

– Den är en symbol för den uppkopplade trenden och den är en nyhet. Även om den har funnits i ett år har den inte varit till salu här i Sverige. Nu är det sagt att Ipaden ska finnas i butik om någon vecka.

Nog är intresset stort för Apples iPad men någon annan bra surfplatta finns det väl inte på marknaden. Apples iPad finns inte ens på marknaden? Samsungs Galaxy Tab finns förvisso men den är inte riktigt mogen ännu. Vi kan inte annat än gratulera Apple och iPad:en till utmärkelsen årets julklapp. För Apple och HUI:s skull hoppas vi att den snart dyker upp i butiker.

Källa (Market)
Källa (Dagenshandel)
Källa (HUI)

Annons