Årets Julklapp enligt HUI är…

Trumvirvel. En färdigpackad matkasse. Varje år utser Handelns Utredningsinstitut (HUI) årets julklapp som inte alltid är årets julklapp, bortsett ifrån år fulla av spikmattor. Årets julklapp handlar dock inte om årets mest sålda julklapp utan mer om en populär julklapp som reflekterar vår samtid. Kriterierna är följande:

  • Produkten skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året.
  • Produkten skall representera den tid vi lever i.
  • Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

Detta år föll HUI:s val på den färdiga matkassen och vi kan nog hålla med om att den följer deras kriterier relativt väl. Dock tvivlar vi på att det blir årets riktiga julklapp.

Annons

− En kombination av ökad köpkraft och tidspress gör hushållen villiga att betala för bekvämlighet i sin vardag. Matkassen erbjuder en rad tjänster för den som beställer: En veckomeny, de packar varorna, skriver enkla recept och levererar varorna till dörren. Allt detta underlättar vardagen för hushållen som nu är beredda att betala extra för denna typ av tjänst, säger Lena Larsson, VD på HUI Research.

Tillsammans med sitt val av årets julklapp publicerar de sin julrapport vilken bör vara av större värde. De bedömer att det blir en rekordjul igen, med liten marginal, och att kategorivinnarna kommer bli Mat, Sport och Leksaker. Ni finner rapporten längst ner på denna sida.

Vi vill bara avsluta denna nyhet med att meddela att vi personligen inte vill ha någon färdigpackad matkasse i julklapp.

 

Källa: hui

Annons