Över 100 anslutna butiker i Ehandel.se Analytics

I förra veckan lanserade vi vår nya tjänst Ehandel.se Analytics. En tjänst som ska hjälpa både e-handlare och oss att få en bättre bild av den svenska näthandeln. På bara en vecka har över 100 butiker anslutit sig till tjänsten.

Vår nya statistiktjänst tog fart ganska fort efter lanseringen i förra veckan och nu är över hundra butiker anslutna. En mycket rolig utveckling som dock lett till en del extra arbete. Vissa mätpunkter har nämligen blivit sämre medan andra har blivit bättre. I dag kunde man till exempel läsa att konverteringen i svensk e-handel var 0,1 procent, vilket låter en aning lågt.

Låt oss fråga Dan Nilsson, ansvarig för Ehandel.se Analytics, vad som står på.

Annons

Varför är vissa värden helt knasiga nu när över 100 butiker anslutit sig?

Vi har haft lite prestandaproblem med tanke på att vi läser in ganska många datapunkter. Samtidigt har vi en del kluriga problem där vissa butiker inte lämnar komplett spårningsdata och vi måste beräkna hur de ska påverka medelvärdena. Desto större spridning vi får i stora och små butiker måste vi även börja jobba med standard-avvikelser på datan, men allt detta är på gång och kommer lösas inom kort.

Hur känns det att få 100 butikers förtroende på mindre än en vecka?

Det var väldigt oväntat, så jag blev mycket positivt överraskad. Datan börjar redan bli väldigt spännande och jag tror det kommer bli riktigt intressant när vi kommer kunna förutse framtidens utveckling i realtid inom kort. Samtidigt är det stor press på oss att leverera ett bra verktyg för de som delar sin data och där har vi mycket spännande planerat, men fler förslag uppskattas.

Vad är nästa steg för Ehandel.se Analytics?

Det viktigaste är att komma ur betafasen och se till att all databeräkning är korrekt och att allt administrativt flyter på utan problem. Efter det blir prioriteten att göra tjänsten bättre för användarna och lägga till fler mätvärden. Vi har ju bara användarnas data sålänge de tillåter det, därför är det väldigt viktigt att de upplever att tjänsten levererar värde.

Vi jobbar alltså vidare med tjänsten och även om vissa mätpunker kan vara lite galna emellanåt bjuder ändå Ehandel.se Analytics på en hel del intressant statistik. Trender över tid där alla butikers data ingår skall även ge korrekta värden.

Samtidigt är vi mycket tacksamma för att ni vill dela med er av er egen data. Vi skall inom kort, när buggarna är fixade, börja fila på verktyget utåt som ni använder och göra det ännu smidigare och kraftfullare.

Annons

Ni finner Ehandel.se Analytics här, om ni inte redan registrerat er.

Annons