Övertala någon annan att skicka dina varor

Hittar du inte någon som kan "dropshippa" det du säljer? Då får du helt enkelt se till att någon gör det. Detta predikar Anders Karlsson som driver tre nätbutiker varav två står helt utan eget lager, dvs allt dropshippas. En av hans nätbutiker har ett litet lager men även i denna butik skickas mycket av tredje part.

Anders borde alltså kunna en hel del om dropshipping, där man ofta låter tillverkaren eller en grossist skicka ut varorna till kund. I stället för att själv ta hem och skicka ut dem. Problemet Anders vill belysa är att det är svårt att hitta leverantörer som kan skicka ut varorna direkt till kund. I Sverige sägs det i princip vara omöjligt att hitta.

Annons

"De senaste året har jag nog lagt 500+ timmar på att scouta nätet efter bra dropshipping-företag och det kan tyckas helt omöjligt att hitta,.."

Vad ska man då göra om man vill dropshippa det man säljer? Anders tips är helt enkelt att hitta grossisterna först och sedan få dem att dropshippa åt dig. Han menar på att det är många leverantörer som idag vill sälja på nätet men inte vet hur. Det borde alltså vara enkelt att övertyga dem om att du sköter säljet om de skickar produkten.

"Hittar du en produkt som du vet fungerar så ta kontakt med företaget som har produkten och berätta ditt upplägg, sälj in dig och har du andra projekt som du lyckats med, skryt om dom så att den du vill göra affärer med blir intresserad av dig och ditt upplägg. De flesta företag som hanterar produkter har redan ett lager och möjlighet att packa och skicka ut paket så det går att få bra kontakter den vägen. Idag går det inte att sitta ner och vänta på att något av guld skall ramla ner i knät på dig, fundera ut på vad du vill göra och se till att få tag i en leverantör som kan hjälpa dig med detta!"

Vi vet inte om denna metod fungerar bäst i de branscher Anders är i men det låter som ett sunt upplägg. Det har diskuterats en del kring hur tillverkare själva kan öppna näthandel och börja konkurrera ut andra e-handlare, och butiker för den delen. Samtidigt vet vi att e-handelsexpertisen sällan ligger hos stora grossister eller tillverkare av produkter. Utökad dropshipping kanske är en lösning på detta. Som både gagnar de som kan sälja på nätet och de som är bra på grossistverksamhet.

Det gäller dock som e-handlare att hitta rätt leverantör, något som Anders trycker på i sitt blogginlägg. Det är inte alltid dropshipping är rätt lösning, t.ex. när du behöver ha stenkoll på ditt lager.

Annons