10 000 paket försenade efter teknikproblem hos PostNord

Hela landet drabbas av försenade leveranser efter att PostNords terminal i Örebro råkat ut för tekniska problem.

PostNord har under dagen gått ut med information på sin sajt om att 10 000 paket som är på väg till olika adresser i mellersta delarna av Sverige befaras bli en dag försenade. Samma försening drabbar även paket som skickats från det aktuella området och nu är på väg till mottagare i hela landet. Anledningen uppges vara att tekniska problem ska ha orsakat ett avbrott på PostNords terminal i Örebro under gårdagskvällen och natten.

Driftstoppet kommer mindre än en vecka efter att liknande förseningar uppstått efter problem på en PostNord-terminal i Malmö, men det är oklart om felen har något med varandra att göra.

Annons
Annons

- Jag tror inte att det finns något samband. Det blev ett datafel helt enkelt. Två system slutade att prata med varandra. Vi jobbar just nu på att felsöka och se till så att det inte händer igen, kommenterar PostNords pressekreterare Maria Ibsén situationen i Örebro.

"Inte mer förfrågningar än vanligt"

Terminalproblemen ska nu vara lösta och pakethanteringen rullar enligt Maria Ibsén på som vanligt igen. Tidigare i dag drabbades dock PostNord av ett annat problem, nämligen att företagets hemsida tidvis inte fungerade.

- Jag vet att det var väldigt trögt under långa tider i förmiddags men jag har inte fått några uppgifter om att det skulle ha något samband med. Nu fungerar sidan alldeles utmärkt igen.

Har ni fått många förfrågningar från kunder som väntar på sina paket?

- De hör ju av sig till vår kundtjänst i så fall och jag har inte fått några indikationer på att det skulle vara mer än vanligt. Det är ju därför vi går ut och informerar också, för att man ska veta vad som är på gång, säger Maria Ibsén.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!