1500 handlare delade på 168 miljoner från Fyndiq

Merförsäljningskanalen Fyndiq, som under förra året tog in nytt kapital och lanserade kopplingar mot flera stora e-handelsplattformar, fortsätter att generera pengar till landets e-handlare. Totalt betalade man ut nästan 170 miljoner kronor till fler än 1500 handlare som använde sig av sajten.

Fyndiq, som lanserat officella kopplingar till flera stora plattformar den senaste tiden, fortsätter att växa. Merförsäljningskanalen har nyligen släppt lite siffror för 2014 och under förra året ska fler än 1500 handlare använt sig av Fyndiq.

Samtidigt har bolaget, som med nya pengar i kassan siktar på internationell expansion, betalat ut 168 miljoner kronor till handlarna.

Annons
Annons

– Vi är väldigt glada över att vi lyckats generera så stor försäljning till handlarna under 2014 och att vi återigen bevisar att vi kan växa tillsammans. Samtidigt är vi stolta över att mer än 800 nya handlare har valt att samarbeta med oss under året, säger Fredrik Norberg, marknadschef och medgrundare.

139 produkter per dag

Vissa av de som säljer på Fyndiq är mer lyckosamma än andra. 37 handlare sålde för mer än 1 miljoner kronor och den som nådde störst försäljning på marknadsplatsen sålde i genomsnitt 139 produkter per dag.

Totalt genererade Fyndiq över 1,5 miljoner order till alla handlare under 2014, vilket kan jämföras med 550 000 året innan.

– Extra stolt är jag över att det är så många olika handlare som får försäljning via vår marknadsplats. 75 handlare hade mer än 5000 ordrar via Fyndiq och hela 233 stycken hade över 1000 ordrar. Det viktigaste för oss som marknadsplats är att generera försäljning till våra handlare, säger Fredrik Norberg.

#newpage#

Infografik över Fyndiq 2014

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!