52% handlade julklappar på nätet i år

Den tjugonde december genomförde Posten en undersökning med hjälp av konsumentpanelen Cint. Undersökningen baseras på tusen tillfrågade konsumenter och visar att över hälften (52%) av de tillfrågade har handlat julklappar på nätet i år.

Vad har då dessa konsumenter handlat för något? Främst böcker visar det sig. DVD-filmer, hemelektronik och kläder ligger dock på en stark andraplats. Böcker är överlägset störst då 43% av de tillfrågade säger sig ha handlat böcker för att lägga under granen. Posten meddelar även att varugruppen leksaker växer starkt med 15% av de totala e-julklapparna.

Annons

En annan intressant sak som visar sig i Postens undersökning är att hela 44% av konsumenterna, som e-handlat sina julklappar, säger sig ha handlat för tusen kronor eller mer. Medelinköpet ser dock ut att ligga runt 500 kronor. Endast 3% av de tillfrågade svarade att de köpt för under hundra kronor.

Som med alla undersökningar får man förmodligen ta den med en nypa salt. Vi gillar dock allt som pekar på en positiv utveckling för ehandeln och förmedlar därmed glatt nyheter som denna. Ni kan läsa Postens pressmeddelande här och undersökningen kan ses här.

Annons