Alibaba-konkurrenten tar in över 1 miljard dollar

Sex månader efter att de börsnoterats.

De flesta inom e-handelsvärlden känner nog till de stora marknadsplatserna Alibaba och JD.com. Men underförstått är också, att det självklart finns flera andra aktörer på en sådan jättemarknad som Kina. I slutet av förra året skrev vi om e-handelsuppstickaren Pinduoduo, som startades i september 2015 av en före detta Google-ingenjör, Colin Huang.

Det har gått väldigt bra för Pinduoduo sedan start. Efter bara tre år skrevs det att e-handlaren stod för 5,2 procent av Kinas e-handel, och förra året värderades bolaget till 24 miljarder dollar.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Omsätter miljarder efter 2,5 år - tar klivet in på börsen

Nu rapporterar TechCrunch att Pinduoduo, eller PDD som de även kallas, tar in över 1 miljard dollar i nytt kapital, bara sex månader efter att de börsnoterades. Detta skulle kunna uppfattats som att det inte går så bra för e-handlaren, men företaget menar att det handlar om att priset för att konkurrera med e-handelsjättarna är enormt.

Det kinesiska e-handelsföretaget offentliggjorde sin plan på att sälja 37 miljoner aktier, vilket motsvarar en intäkt på mer än en miljard dollar och upp till 1,25 miljarder, om alla optioner utnyttjas fullt ut. PDD börsnoterades i juli och drog då in 1,6 miljarder dollar när de listades på nasdaq. 

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!