Alibaba vill få fart på Australiens småföretagare

Den kinesiska e-handelsjätten har slagit sig samman med en australiensisk långivare för att kunna erbjuda lån till småföretagare som handlar på Alibaba.com.

Alibaba Group har inlett ett samarbete med den den Australien-baserade enheten av Capify. Ett företag inom finansbranschen som erbjuder lån till små och medelstora företagare. Tillsammans ska man få australienska företagare att köpa mer på Alibaba.com, e-handelsgruppens internationella B2B-sajt.

– Vi vill bidra till att göra finansieringsmöjligheter tillgängliga och så effektiva som möjligt för de 1,9 miljoner australienska små och medelstora företag som gör affärer genom Alibaba.com, säger Michael Mang, chef för affärsutveckling och marknadsföring på Alibaba.com.

Annons

Tredje största marknaden

Via Capify, som har sitt huvudkontor i New York men är verksamma på flera internationella marknader, kan australiensiska företag ansöka om lån från 5000 till 40 000 australiensiska dollar. Lite drygt 32 000 till 255 000 svenska kronor för att spendera på Alibaba.com.

– Samarbetet kommer att tillgodose Alibaba.coms kunders finansieringsbehov med en skräddarsydd produkt för att hjälpa dem att utöka sin verksamhet, säger John De Bree, VD för Capify.

Alibaba Group erbjuder sedan tidigare liknande lån för små och medelstora företagare i USA och Storbritannien, och med tanke på att Australien är Alibaba.coms tredje största marknad, är det inget oväntat drag.

 

Källa: Internet Retailer

Annons