Alibabas E-handelsnav ska förenkla Kinaexport

Alibaba har planer på att öppna ett e-handelsnav, eller som man vill kalla det en Alibaba ambassad, i Frankrike. Målet är att hjälpa franska och europeiska företag att exportera sina produkter till Kina, och naturligtvis sälja dem på Alibabas marknadsplats Tmall.com.

Alibaba fortsätter att sätta sitt avtryck i e-handelsvärlden och förutom stora investeringar utomlands lanserar man med jämna mellanrum sina olika sajter i nya länder. Men man planerar även att fortsätta växa på hemmaplan. Något som bland annat ska ske med hjälp av utländska e-handlare.

I veckan var Alibabas grundare och ordförande, Jack Ma, på i besök i Frankrike och han passade då på att träffa landets president, Francois Hollande. Då ska Jack Ma ha bekräftat Alibabas planer på att öppna en ”Alibaba ambassad” i Frankrike med målet att hjälpa franska företag att exportera sina produkter till Kina.

Annons
Annons

Många fördelar för Alibaba

De planerna inkluderar givetvis även att få dem att sälja sina produkter via Alibabas marknadsplatser, främst Tmall.com där flera västerländska företag och varumärken finns att hitta numera.

Att expandera till Europa och få franska samt andra europeiska aktörer till sin marknadsplats innebär många fördelar för Alibaba. Suget efter internationella varumärken och produkter är stort i Kina, samtidigt brottas Alibaba med stora mängder av piratkopior på sina sajter.

Att locka till sig allt fler europeiska företag är förstås ett bra sätt för Alibaba att fylla sina marknadsplatser med autentiska produkter.

 

Källa: RudeBaguett

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!