Allt fler svenskar köper sina mediciner på nätet

Att köpa receptfria läkemedel på nätet blir allt vanligare. Det visar en ny undersökning kartlagt svenskarnas nätvanor för receptfritt.

Apotekshandeln har sakta men säker börjat leta sig ut på nätet och i takt med det har även kunderna börjat hitta dit. Något som en ny undersökning från HUI Research visar. Totalt har man frågat 1000 respondenter och 21 procent av dessa säger sig ha handlat receptfria läkemedel på nätet.

Nätkunderna ska samtidigt vara väldigt nöjda med försäljningskanalen. 74 procent av de som handlat receptfria läkemedel via nätet skulle rekommendera andra att göra detsamma. Samtidigt säger 71 procent av nätkonsumenterna att de planerar att fortsätta handla online även under 2015.

Annons
Annons

Större konsumentmakt

De största fördelarna med att handla receptfritt på nätet var bekvämlighet, pris, utbud samt att det är lätt att hitta rätt varor. Kriterier som vi känner igen från de flesta andra kategorierna när det gäller onlineshopping.

– Apotekskedjornas satsningar på nätbutiker sätter fart på nätförsäljningen och det märker såklart även vi av. Vi ser fram emot konkurrensen på nätet och hoppas att det ska ge en ökad pristransparens som hittills saknats. Vi kommer se en större konsumentmakt där apoteket med den bästa tjänsten och priset får affären, säger Pär Svärdson, VD för Apotea.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!