Amazon Prime-flyg kraschade – tre befaras ha omkommit

Var på väg från Miami till Houston.

Ett Amazon Prime Air Boeing 767 kraschade i USA under lördagen. Ombord på planet, som kördes av flygbolaget Atlas Air för Amazons räkning, fanns en besättning på tre personer. Samtliga tros ha omkommit. Det rapporterar flera amerikanska medier.

Det aktuella flygplanet var på väg från Miami till Houston, men försvann från radarn och tappade kontakten med flygledare när knappt 50 kilometer återstod av flygturen. Exakt vad som orsakade olyckan är inte känt, men planet uppges snabbt ha tappat höjd innan det kraschlandade i Trinity Bay, strax utanför Houston i delstaten Texas.

Annons
Annons

Specialistteam skickades till platsen

Planet var lastat med varor från Amazon och enligt ett uttalande till The Independent ska allt från kartonger till kläder ha spridits ut över Trinity Bay i samband med kraschen. Air Atlas skriver i en kommentar på sin hemsida att ett team av specialister har skickats till olycksplatsen.

- Vår huvudprioritering just nu är att ge vård och stöd till familjerna och alla de övriga drabbade, skriver bolaget.

Amazon har för närvarande 40 Prime Air-plan, men flottan uppges vara på väg att byggas ut med ytterligare tio flygplan. Enligt nyhetssajten Tamebay var det här den första gången som något av Amazons flygplan var involverade i en större olycka.

LÄS ÄVEN: Amazons flygflottilj utökas med tio Boeing 767

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!