Amazon bygger sitt första lager i Illinois

Amazon fortsätter att bygga distributionscentraler på andra sidan Atlanten. Den här gången är det Illinois som kommer att få en ny anläggning som kommer att skapa 1 000 nya heltidsjobb. Centralen ska vara i drift 2015 och totalt kommer e-handlaren att investera 75 miljoner dollar i delstaten.

Amazon jobbar vidare för att komma närmare sina kunder och ska nu ha fler än 100 distributionscentraler världen över, lite mer än hälften av dem finns i Nordamerika. Och fler är på gång runt om i USA.

Bland annat började man under förra året bygget med tre anläggningar i delstaten Texas och en tredje distributionscentral i Kalifornien.

Annons
Annons

I våras meddelade e-handelsjätten även att man planerar att öppna ytterligare ett gigantiskt lager i Kent, drygt 3 mil söder om bolagets huvudkontor i Seattle. Nu plockar man återigen fram grävskoporna och den här gången i delstaten Illinios.

Lägger på moms

Anläggningen ska stå färdig att användas någon gång under 2015 och kommer att skapa runt 1 000 nya heltidsjobb senast 2017. Var är ännu inte fastställt men troligtvis i närheten av Chicago.

Det här innebär också att Amazon kommer att lägga till moms på varor sålda till kunder från Illinios. Något som krävs för e-handlare som har någon form av närvaro i en delstat enligt den nya skattelagen, Marketplace Fairness Act.

– Det har varit ett nöje att arbeta tillsammans med Amazon och jag kunde inte vara mer nöjd med att företaget valt att gör denna betydande investering i vår stat. Det skapar 1 000 jobb med bra förmåner direkt från start och med möjligheten att expandera i framtiden, säger senator Dick Durbin.Källa: Internet Retailer

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!