Amazon expanderar sin E-handel med tjänster

Amazons e-handel med tjänster, Amazon Local Services, står inför en rejäl expansion. Sajten som tidigare erbjudit ett begränsat antal tjänster i en handfull städer har på senare tid utökats rejält, både geografiskt och kategorimässigt. Nu döps sajten om till Amazon Home Services inför en större lansering.

I slutet av 2014 rullade e-handelsjätten ut Amazon Local Services i ett försök att erbjuda tjänster på sina marknadsplats. Till en början endast i en handfull utvalda städer och inom ett begränsat antal kategorier, främst som komplement till en kunds köp på sajten. Som att få hjälp med att hänga upp en TV på väggen.

Nu ska Amazon ha sett till att ha utökat antalet tjänster som erbjuds rejält och man ska snart kunna hitta allt från rörmokare och bilmekaniker till barnvakter och yoga instruktörer. Samtidigt ska man ha passat på att byta namn till Amazon Home Services.

Annons
Annons

Handplockade leverantörer

Men det är inte bara antalet tjänster som utökats inför den stora lanseringen som ska ske på måndag, antalet städer har också ha fått sig ett hyfsat tillskott. Minst ett 30-tal städer ska kunna ta del av tjänsterna men enligt olika uppgifter täcker e-handelsjätten stora delar av USA, och antalet städer och tjänsteleverantörer ska utökas kontinuerligt.

Det är dock inte vem som helst som får sälja sina tjänster på marknadsplatsen och de som listas handplockas av Amazon efter en noggrann backgrundskoll. Amazon har valt att inte kommentera lanseringen närmare men det här innebär att man på allvar tar upp kampen med liknande sajter som Angie’s List och Google’s business listings.

 

Källa: TechCrunch

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!