Amazon höjer gränsen för gratis leveranser

Nu höjer Amazon minimigränsen för fri frakt. E-handelsjättens kunder måste från och med slutet av oktober handla för minst 35 dollar för att få dem hemskickade gratis. Samtidigt meddelar Amazon att man lagt till till över 1 miljon produkter som är tillgängliga för fri frakt.

Amazon har erbjudit fri frakt på beställningar över 25 dollar till sina amerikanska kunder i över ett decennium. Något man nu har man ändrat på. I dagarna höjde e-handelsjätten minimigränsen till 35 dollar.

Amazon påpekar att detta är första gången man har höjt gränsen för tjänsten som man kallar, Free Super Saver Shipping, och samtidigt ska man även ha lagt till till över 1 miljon produkter som är tillgängliga för fri frakt.

Annons
Annons

Amazon går dock inte in på några detaljer varför man valt att höja gränsen men det är inget långskott att det kan bero på ökade leveranskostnader.

Locka till abonnemang

Höjningen tros också vara ett sätt att öka intresset för sin Prime-tjänst och samtidigt som höjningen kom passade man även på att marknadsföra prenumerationstjänsten lite extra.

Köpare som är anslutna till Amazon Prime betalar 79 dollar per år och får då gratis frakt på alla sina beställningar. Förutom fri frakt på alla order, hur små de än må vara, får medlemmar av Amazon Prime även ytterligare rabatter på sina köp.  

– Tjänsten är så populär så att redan för ett år sedan skickade vi ut fler beställningar till Prime-medlemmar än med fri frakt, skriver Amazon i ett pressmeddelande.

Källa: CNET

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!