Amazon kör ut varorna inom en timme i New York

Vi var inte helt ute och cyklade, i går rullade Amazon på allvar ut sin nya snabba leveranstjänst och app, Prime Now. Något som innebär att e-handelsjättens Prime-medlemmar kan få hem tiotusentals produkter inom en timme med cykelbud. Först ut är Manhattan men fler städer är på gång.

Amazon har sedan några veckor experimenterat med möjligheten att använda sig av cykelbud i New York. Tjänsten som går under namnet Prime Now har testats på Manhattan och gör det möjligt för kunden att få hem sina nätköp inom en timme efter det att de klickat på köpknappen.

Nu har e-handelsjätten rullat ut tjänsten på allvar, i går lanserades nämligen Prime Now i utvalda områden på Manhattan för Amazon Prime-medlemmar. Företaget säger också att ytterligare städer ska lanseras under 2015.

Annons
Annons

– Det finns tillfällen när du inte kan ta dig till affären och tillfällen när du helt enkelt inte vill. Det finns många anledningar att hoppa över den resan och nu kan Prime-medlemmar på Manhattan få de varor de behöver levererade inom en timme, säger Dave Clark, Amazon’s senior vice president of worldwide operations.

Leverans sju dagar i veckan

Precis som under försöksperioden kommer cykelbuden att utgå från Amazons nya minilager som ligger på Manhattan och kunder kommer att kunna välja mellan lite olika leveranstider. Vill man ha hem det inom en timme kostar det 7,99 dollar, orkar man däremot vänta två timmar kostar det gratis.

Tjänsten som använder sig av en app är tillgänglig från klockan sex på morgonen fram till midnatt sju dagar i veckan, perfekt för den som gjort impulsköp till en sport.


Källa: Press, The Verge

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!