Amazon och Disney ser ut att vara nära en försoning

Amazon och Disney verkar vara nära en lösning på den nästan två månader långa tvist som gjort att e-handelsjättens kunder inte kunnat förbeställa sommarens nysläpp. Ett flertal av Disneys filmer ska återigen ha listats på Amazon, om det är en långvarig fred återstår att se.

Amazons tvist med bokförlaget Hachette ser inte ut att komma till ända, inte ens efter det att författare anslutna till Hachette vädjat direkt till Amazons styrelse. Men Amazons har även krigat på ytterligare fronter.

Bland annat vägrar e-handelsjätten att sälja ett flertal filmer från Warner Home Video. Som till exempel titlarna The Lego Movie, 300: Rise of an Empire, Winter’s Tale och Transcendence. Man har sedan ett par månader även gett Walt Disney Studios kalla handen. Men här ser det ut som att en lösning nu kan vara nära.

Annons
Annons

Disneyfilmer på Amazon

Kommande DVD-utgåvor från Disney, som Guardians, Maleficent, Million Dollar Arm, Flygplan 2: Räddningstjänsten och The 100-Foot Journey ska återigen ha listats på Amazons sajt i förra veckan.

Dispyten med Disney ska främst bero prissättning och marknadsföring på Amazon. Huruvida man nu har nått ett nytt långsiktigt avtal, eller närmat sig ett sådant så pass att Amazon är villiga att ge efter något, är ännu oklart. Amazon har sin vana trogen inte kommenterat saken.Källa: Forbes
Foto: Carterhawk

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!