Amazon skriver flerårigt avtal med ännu ett förlag

Amazon fortsätter att få till nya överenskommelser med bokförlag. Den här gången har e-handelsjätten skrivit ett flerårigt avtal med utgivaren HarperCollins som omfattar både tryckta och digitala titlar. Man verkar dock ha fått ge sig på vissa punkter ännu en gång.

Efter att Amazon tämligen snabbt lyckats skriva ett flerårigt avtal med bokförlagsjätten Simon & Schuster, angående försäljningen av både trycka böcker och e-böcker, lyckades man senare även lösa den utdragna tvisten med Hachette, ett av USA:s största bokförlag.

Nu har e-handelsjätten lyckats knyta ihop säcken med ytterligare en utgivare. Den här gången har man nått ett nytt flerårigt förlagsavtal med HarperCollins.

Annons
Annons

– HarperCollins har nått en överenskommelse med Amazon. Våra böcker kommer att fortsätta att vara tillgänglig på Amazon både i print och digitalt format, säger en talesperson för HarperCollins.

Förlaget sätter priserna

Avtalet omfattar alltså både tryckta och digitala titlar, där den sistnämnda kategorin har varit en svår nöt att knäcka tidigare då Amazon vill ha ett lägre pris på e-böcker än många av förlagen. I fallet med Hachette fick man ge sig, och något liknande verkar ha skett med HarperCollins.

Ingen av parterna har kommenterat det hela, inga detaljer är heller offentliggjorda, men en person med insyn i ärendet säger att avtalet ger förlaget rätt till att själva sätta priset på sina digitala böcker.

 

Källa: Reuters

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!