Amazons Jeff Bezos prisad av sina största rivaler

Jeff Bezos, grundare och VD för Amazon.com fick igår ta emot utmärkelsen ”Retailer of the Year”. Priset delades ut av National Retail Federation, vars medlemmar inkluderar några av Amazons största rivaler som Walmart, Sears, Macys och Target.

Amazon har genom åren irriterat många av de stora detaljhandelskedjorna med olika innovativa affärsmodeller. Särskilt med tilltaget att uppmuntra konsumenter att använda sina mobiltelefoner när de shoppar i fysiska butiker för att hitta lägre priser på Amazon.

– Vi tycker om att uppfinna, vi vill vara pionjärer. Vi är inte rädda för att titta ner i mörka avgrunder i jakt på nya ljusa möjligheter, även om vissa av dem leder till återvändsgränder. Amazon tycker om utmaningen med att utforska, säger Jeff Bezos.

Annons
Annons

I ett kort tal inför tusentals återförsäljare berättade Bezos också att han aldrig hade väntat sig att Amazon skulle nå sin nuvarande framgång. En klen tröst för många av de närvarande.

– För arton år sedan lastade jag paket i min Chevy Blazer och körde till posten. Jag kan försäkra er om att jag inte trodde att det som hänt, skulle hända, säger Bezos.

Prisade sina anställda

Han berättade också att han var tacksam för att personligen bli hedrad, men påpekade att Amazons framgång är beroende av hårt arbete från alla anställda inom koncernen.

– Jag accepterar det här priset på uppdrag av Amazons anställda runt om i världen. Det finns en massa människor i Seattle och runt om i världen som arbetar häcken av sig för våra kunder. Det är fantastiskt att få detta erkännande från den här gruppen, tack vare de här människorna.

Innan han lämnade scenen gav Bezos sina rivaler en vänlig varning om att Amazon inte kommer att sluta vara innovatörer.

– Vi har fortfarande roligt, tack så mycket.

Källa: Internet Retailer

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!