Amazons e-handel för företag öppnar filial i Sverige

B2B-försäljningen till Sverige har ökat?

För lite över tre år sedan öppnade Amazon sin verksamhet Amazon Business i USA. Det är helt enkelt B2B-versionen av vanliga Amazon, en e-handelssajt som alltså riktar sig till företag och inte privatpersoner. Den nya B2B-sajten ska bara under sitt första år ha omsatt 1 miljard dollar och utrullningen av sajten till fler länder har gått relativt snabbt.

LÄS ÄVEN: Amazon lanserar nytt i stor företagssatsning

Annons
Annons

Tyskland blev konstigt nog det andra landet att få Amazon Business, då Storbritannien annars brukar vara destination nummer två för allting Amazon. Efter Tyskland har dock konceptet expanderat till Storbritannien, Japan och Indien. I år har har även Franrike, Italien och Spanien fått en lokalt anpassad Amazon Business.

Amazon Business närvaro i Europa är nu alltså ganska stark, vilket förmodligen ligger bakom dagens nyhet.

Svensk filial i september

Nu rapporterar Di Digital nämligen att Amazon etablerat en ny filial i Sverige. De har redan en filial för "vanliga" Amazon, vilket bland annat möjliggör att vi kan räkna fram deras B2C-omsättning i Sverige.

LÄS ÄVEN: Amazons omsättning i Sverige första halvåret 2018

Den nya filialen, vid namn Amazon Business EU Sarl, ska ha registrerats i september i år.

10 miljarder dollar

Enligt Di Digital har filialen förmodligen satts upp för att e-handelsjätten enklare ska kunna betala moms i Sverige på transaktioner som sker genom Amazon Business. Alltså att svenska företag köper från någon av Amazons Business sajter i Europa. Det kan vara så att e-handlaren har nått ett tröskelvärde för B2B-omsättningen i Sverige, vilket ju i så fall är ganska intressant.

Ehandel.se har begärt ut ett kontoutdrag för det nya bolaget, för att se om det innehåller några transaktioner ännu. Amazon Business som helhet ska numera omsätta över 10 miljarder dollar årligen.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!