Amazons nya fotostudio är den största i Europa

Nu har e-handlaren slagit upp portarna till sin 4 300 kvadratmeter stora fotostudio i London.

Amazon är på god väg att bli den största återförsäljaren av kläder i USA. E-handlaren har sålt kläder och accessoarer sedan 2002 och kategorin är nu en av de snabbast växande på den amerikanska marknadsplatsen.

2007 inleddes en liknande satsning i Europa och i slutet av förra året växlade man upp det hela ytterligare med bygget av en 4 300 kvadratmeter stor fotostudio i London. I veckan var det så dags att klippa bandet.

Annons
Annons

– Lanseringen av vår nya modestudio i hjärtat av en av de ledande modehuvudstäder i världen visar våra ambitioner. Vi strävar efter att erbjuda en förstklassig kundupplevelse och vår nya studio gör det möjligt för oss att producera mer än en halv miljon bilder per år, säger Sergio Bucher, vice VD för Amazon Fashion EU.

30 miljoner modeprodukter i kvartalet

Amazons fotostudio är den största i sitt slag i Europa och kommer till en början att sysselsätta 35 personer på permanent basis, samt ytterligare cirka 75 frilansare under högsäsong.

Något som säkert kan behövas då mode är en av de snabbast växande kategorierna för Amazon även utanför USA. Bara under årets andra kvartal sålde e-handelsjätten mer än 30 miljoner modeprodukter i Europa.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!