Amazons print on demand-tjänst går live i Europa

Öppnar upp sin marknadsplats för alla med designdrömmar.

Det går knappt en dag utan att e-handelsvärlden möts av en nyhet om Amazon, och i dag är inget undantag. Uppgifter på bland annat Tamebay och i diverse sociala forum, gör gällande att e-handelsjätten är i full gång med att lansera sin tjänst Merch by Amazon i Tyskland och Storbritannien.

Måste ansöka om att få sälja

Servicen, som sedan ett par år tillbaka finns i USA, går ut på att Amazons besökare kan skicka in en egen design, varpå e-handlaren trycker upp den på exempelvis tröjor som sedan läggs ut till försäljning. För varje produkt som säljs får designern betalt av Amazon.

Annons

Tjänsten riktar sig till både professionella designers och till privatpersoner, men för tillfället måste man ha en inbjudan från Amazon för att kunna använda Merch i Europa. Personer som vill få ut sina kreationer på marknaden måste alltså först ansöka om att få bli godkända.

Aktiverar konton löpande

Utöver att trycka upp det önskade motivet, tar Amazon hand om leverans och kundtjänst.

- Vi är glada att kunna meddela att Merch by Amazon nu är live i Tyskland (www.amazon.de) och Storbritannien (www.amazon.co.uk). Vi kommer att aktivera konton löpande och meddela kreatörer via e-post när deras konton har godkänts, ska Amazon ha uppgett i en kommentar.

Designers i Tyskland och Storbritannien ska även tidigare ha kunnat sprida sina produkter via Amazons amerikanska sajt. Det har dock inte gått att beställa de aktuella varorna om man har befunnit sig i Europa, eftersom Merch by Amazon i USA endast ska ha skickat ut varor inom det egna landet. Nu ska dock designers i alla tre länder i viss utsträckning få möjlighet att sälja via alla Merch-marknadsplatser. 

Annons