Amazons virtuella valuta är nu tillgänglig för Android

Amazon Coins, e-handelsjättens virtuella valuta som lanserades under förra året, blir nu även tillgängligt för Android. Det gäller både smartphones och surfplattor i USA, Storbritannien och Tyskland.

I maj 2013 lanserade Amazon sin egna virtuella valuta, Amazon Coins, för Kindle-användare i USA. I slutet av året var det även dags för Storbritannien och Tyskland att ta del av valutan, som främst presenterades som ett nytt sätt för Kindle-ägare att betala för spel och appar i Amazon Appstore.

Men nu tar Amazon ett litet steg utanför sitt eget ekosystem och valutan kan nu även användas på enheter som använder Android. Precis som tidigare är det användare i USA, Storbritannien och Tyskland som först får ta del av det.

Annons
Annons

Uppmuntra utvecklare

Det går dock fortfarande bara att använda ”mynten” som betalmetod i Amazon Appstore, som finns som en mobilapp för Googles operativsystem. Men genom att även göra det möjligt att betala via surfplattor och smartphones som kör Android, når man en betydligt större mängd användare.

Utvecklarna kommer precis som tidigare att få 70 procent av intäkterna, oavsett om köpet sker inom Androids ekosystem eller inte. Något som kan ses som ett ganska smart drag eftersom det kan uppmuntra fler utvecklare att acceptera den virtuella valutan.

 

Källa: The Next Web

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!