Annica Forsgren är årets kvinnliga stjärnskott

Annica Forsgren Kjellman, medgrundare av e-handelsföretaget Skincity Sweden AB har vunnit pris som “årets kvinnliga stjärnskott i tävlingen YE Entrepreneur of the Year.

I sin motivering lyfte juryn fram hur hon gått från att sitta hemma i sitt vardagsrum till att leda ett företag som omsätter 200 miljoner kronor.

"Annica Forsgren har gjort en i många stycken unik entreprenörsresa med sitt företag. Hon började hemma i sitt vardagsrum för fem år sedan och har under denna korta period lyckats bygga ett företag som förnyat en bransch, gått från 0 till nästan 200 mkr i försäljning enbart genom organisk tillväxt, och som dessutom gjort det med lönsamhet under varje år. Genom att tänka på varje enskild detalj har hon skapat en unik kundupplevelse och är själva beviset för att man med mod, envishet och skinn på näsan kan uppnå alla sina mål."

Annons
Annons

Annica Forsgren Kjellman kunde inte själv närvara under prisutdelningen, men har fått meddelandet om utmärkelsen per telefon.

- Det är jätteroligt, jag är väldigt glad och hedrad och stolt över den här utmärkelsen, säger hon till Ehandel.se under onsdagsförmiddagen.

Tävlingen utser företagare i Stockholmsregionen, som senare kommer att gå vidare till Sverigefinalen, som hålls i Stockholms stadshus den 1 februari. Där möter de vinnarna från de övriga fem regionfinalerna. Den som vinner det nationella priset får sedan representera Sverige i världsfinalen som hålls i Monte Carlo i juni nästa år. Där deltar entreprenörer från fler än 60 länder. Den lyckliga slutvinnaren får titeln som världens främsta entreprenör.

Annica Forsgren vågar inte sia om sina chanser att vinna även den nationella och den internationella tävlingen, men konstaterar att konkurrensen är hård.

- Vad jag har sett så är det jätteduktiga företagare som går vidare, så jag vågar inte gissa. Jag fokuserar mest på kunderna och jobbar på som vanligt, säger Annica Forsgren Kjellman.

Skincity fick så sent som i slutet av oktober även motta pris för Årets prestation på Nordic eCommerce Summit i Malmö.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!