Ännu ett pris till Apotea – har starkast varumärke

6 000 konsumenter fick säga sitt.

Sveriges starkaste apoteksvarumärke. Den utmärkelsen kan nätapoteket Apotea nu stoltsera med att ha rott hem.

Den snabbväxande e-handlaren fick ta emot sitt nya betyg efter att den årliga undersökningen Swedish Brand Awards hade sagt sitt.

Annons

- Evimetrix Swedish Brand Awards är Sveriges största undersökning av attityder till olika varumärken. Det varumärke som enligt undersökningen har den starkaste kombinationen av kännedom och nöjda kunder utses till det starkaste varumärket i respektive bransch, berättar Apotea i ett pressmeddelande.

Nummer 7 av totalt 500

Totalt ska fler än 6 000 konsumenter ha varit med och tyckt till om olika varumärken, varpå Apotea alltså tog hem vinsten i kategorin Apotek. Dessutom klättrar företaget på listan över alla varumärken, och ska nu vara nummer sju på listan över starkast varumärke oavsett bransch.

Undersökningen ska vara baserad på en kombination av kundnöjdhet och varumärkeskännedom.

- På så sätt blir det möjligt att jämföra olika varumärken med varandra oberoende av storlek vilket ger ett rättvist resultat som tar hänsyn till hur omtyckt och välkänt varumärket är, skriver Apotea.

I undersökningen ingick totalt 500 varumärken i 37 branscher. Prisutdelningen ägde rum i samband med en ceremoni på Berghs School of Communication i Stockholm.

Annons