Aptic hjälper till att bygga Qliros nya betaltjänst

Cdon Group satsar stort på sin egenutvecklade betaltjänst Qliro och till sin hjälp har man västsvenska Aptic. Affärssystemleverantören spelar en viktig roll som samarbetspartner när betaltjänsten ska rullas ut på bred front under de närmaste månaderna.

I samband med sin senaste kvartalsrapport meddelade Cdon Group att e-handelsbolaget byter namn till Qliro Group och genomför en företrädesemission om cirka 650 miljoner kronor. En emission som bland annat ska finansiera tillväxtplanerna i dotterbolaget Nelly, cirka 100 miljoner kronor, samt förtidsinlösen av bolagets konvertibla skuldebrev som MTG innehar, cirka 250 miljoner kronor.

Resterande 300 miljoner kommer att användas för att finansiera den fortsatta lanseringen av betaltjänsten Qliro Payment Solution. Och här kommer den västsvenska affärssystemleverantören Aptic att spela en viktig roll som samarbetspartner.

Annons
Annons

– Vi är stolta över att få vara med och bygga Qliros nya betallösning som ställer stora krav på oss som leverantör. Qliro är en inspirerande kund med hög intern kompetens inom e-handel och betallösningar, säger Aptics vd, Susanne Bruce.

Ett flertal moduler

Qliros betallösning innehåller Aptics moduler Edge, Edge Finance och Credit, som hanterar fakturor, reskontra, fakturaköp samt konto, delbetalningar och kampanjer.

– Vi ser en stark tillväxt inom e-handel och finansiella lösningar, både i Sverige och i Europa, varför vi utvecklat modulen Credit som möjliggör kompletta betaltjänster för webbutiker, finansbolag och retailbanker.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!