Videointervju: Arild Links väg mot första miljonen

"Smyckesbranschen är stel och inte innovativ".

I november 2018 pratade Ehandel.se med Fredrik Ivansson, som är vd och medgrundare av smyckesföretaget Arildlinks.com, som då bara hade varit i gång i någon månad. Det som urskiljer företaget från traditionella smyckesföretag är att de tillverkar smycken av nedsmälta illegala vapen.

- Vi tror att företagande är ett bra sätt att driva förändring och vi vill, genom vårt varumärke, bidra till att göra världen lite bättre, berättade vd:n och medgrundaren Fredrik Ivansson för Ehandel.se i november.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Säljer smycken av illegala vapen

Ehandel.se träffade Fredrik Ivansson på Emeet i Helsingborg i förra veckan, och pratade om hur det har gått sedan vi hördes av sist. 

Arild Links grundades sommaren 2018 men började sälja i november. Sedan november har företaget sålt cirka 400 armband i Humanium Metal och genomfört flera olika samarbeten med bland annat Non-Violence. Redan från start har de inte varit rädda för att samarbeta med andra aktörer och organisationer, trots att många små företag idag menar att man ska vara sin egen och dra sig för att ha för många samarbeten.

I vår intervju med Fredrik berättar han om hur Arild Links inte bara är ett företag som ska tjäna pengar, men ett verktyg som ska bidra till att göra världen bättre. För att verkligen göra någon förändring är samarbeten en väg att gå, man är starkare tillsammans, menar Fredrik. 

Tillsammans med Ola Heffler, Per Bergström, Håkan Orrling och Urban Nyblom grundade Fredik Arildlinks.com. De gick in i en bransch som behöver utvecklas då den, enligt dem, idag är väldigt stel. Grundarna ska utveckla smyckesbraschen och göra världen lite bättre genom att tänka innovativt. 

- Vi kommer inte från smyckesbraschen, men vi vill förändra smyckesbraschen. Vi tycker att den är väldigt stel och inte innovativ, säger Fredrik Ivansson till Ehandel.se.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!