Axfood bygger rekordstort automatiserat lager

Blir 10 000 kvadratmeter stort.

Efter att härom dagen ha berättat att koncernen köper upp även matkassepionjären Middagsfrid, ska Axfood nu storsatsa i Jönköping. Det rapporterar Jönköpingsposten, efter att Axfoods nya VD Klas Balkow besökt orten under gårdagen.

“Har växt ur det gamla lagret”

Där ska nu ett helt nytt färskvarulager byggas och det kommer med sina 10 000 kvadratmeter att bli det hittills största svenska färskvarulagret i Axfoods historia. Det kommer också att ersätta koncernens tidigare Dagab-lager, benäget i Ljungerum.

Annons
Annons

- Vi har helt enkelt växt ur vårt nuvarande lager eftersom Axfood växer och det är framförallt lagerkapacitet vi behöver då, säger Klas Balkow till JP.

Det nya lagret kommer att vara benäget i Torsvik i Jönköping, bredvid Danish Crowns lager, som Axfood redan har ett samarbete med, enligt Klas Balkow. Det nya lagret blir också det första i koncernen som får en helt automatiserad del.

Väntas skapa 50 jobb

Minst ett femtiotal jobb räknar Axfood med att kunna skapa i och med lagrets öppnande som väntas ske under det första kvartalet under 2018. 

- Ja, det kommer det minst att handla om, konstaterade Klas Balkow under sitt besök.

Och dessa 50 lär inte bli utan kollegor. Jönköping är nämligen redan sedan tidigare tillbaka något av ett centrum för Axfood. Runt 500 anställda sysselsätter företaget på orten, varav merparten jobbar på det så kallade Shared Service Center, SSC.

Därifrån sköts koncernens alla ekonomiärenden, medarbetarsupport och annat som görs gemensamt inom hela koncernen. Ett tiotal personer nyanställs årligen för dessa ändamål i takt med att koncernen växer, enligt centrets chef Pernilla Gustavsson.

Ny Hemköpbutik öppnar senare i år

Men det är inte slut där. Axfood planerar också att uppföra en ny Hemköp-butik i just Jönköping. Den kommer att öppnas upp i området Munksjöstaden redan senare i år och ska täcka upp till 2000 kvadratmeter, enligt JP.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!