Babyshop köper Oii och stärker positionen i Norden

Nätbutiken Babyshop köper upp branschkollegan Oii. Med förvärvet tar Babyshop ytterligare ett steg närmare målet att bli norra Europas ledande barnbutik för barnmode och märkesprodukter.

Det händer mycket kring barnbutiken Babyshop just nu. Under loppet av tre månader har man öppnat fysisk butik i Sturegallerian, lanserat en ny sajt och en ny grafisk profil.

Nu har man även förvärvat branschkollegan Oii av dess grundare Pierre Chamat.

Annons
Annons

– Vi skapar oss en unik position inom vår nisch och förstärker grunden för att Babyshop ska nå framtida mål. Det är oerhört viktigt att vara stark på sin hemmamarknad om man ska lyckas utanför Norden och genom förvärvet blir vi en tydlig nummer ett i Norden inom barnmode på nätet, säger Magnus Fredin, VD på Babyshop.

Större möjligheter tillsammans

Babyshop har ett uttalat mål att bli ett miljardföretag och för att nå dit lanserade man i våras bland annat en rysk sajt, något även Oii gjorde i somras. Med förvärvet av Oii är också ett steg närmare sin målsättning att bli den ledande barnbutiken i norra Europa.

Med uppköpet får Babyshop även tillgång till ytterligare kompetens i form av Oii’s grundare Pierre Chamat som väljer att vara med i den fortsatta utvecklingen av Babyshop.

– På Oii har vi haft en hög ambition att bli bäst inom designkläder för barn och jag tror att vi tillsammans med Babyshop har större möjligheter att nå våra mål. Jag tycker att Babyshop och Oii kompletterar varandra väl och förvärvet ger oss kraft att fortsätta fokusera på att hitta nya spännande designers och samtidigt nå ut till en större publik, säger Pierre Chamat, grundare av Oii.

Nu räknar Babyshop med att mer än dubbla omsättningen till 100 miljoner kronor från föregående år, med en fortsatt kraftig tillväxt även nästkommande år.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!