Bagaren & Kocken expanderar till ytterligare ett land

Blir KitchenOne i Finland.

Det har hänt mycket hos e-handeln Bagaren och Kocken det senaste året. Företaget ägs numera av Egmont och grundarna har lämnat över vd-stolen till Robert Henricson. Vidare så har e-handlaren köpt upp en stor dansk e-handel, som även har verksamhet i Norge.

LÄS ÄVEN: Bagaren och Kocken köper upp stor dansk e-handel

Annons
Annons

Nu meddelar Bagaren och Kocken att det är dags att ta sig an Finland. Det svenska namnet följer dock inte med utan i Finland kommer man att heta KitchenOne, vilket är ett varumärke som man tar från den förvärvade danska verksamheten.

- Vi ser en stor potential i den finska marknaden och vi har ett sortiment som kommer att fungera bra. Genom våra varumärken Bagaren och Kocken och KitchenOne har vi tagit en expertroll inom köket i övriga Norden, och den positionen vill vi självklart ta i Finland också, säger Robert Henricson, vd på Bagaren och Kocken, i ett pressmeddelande.

40 000 paket under Black Week

Förra årets omsättning på 365 miljoner kronor förväntas i år “stiga kraftigt” till följd av den nordiska expansionen. Black Week verkar även ha gjort sitt och mellan 19 och 25 november så skickade företaget ut 40 000 paket.

- Den snabba tillväxten har även lett till behov av större lagerutrymme. Strax före sommaren flyttade företaget in i det nya kontoret och lagret i Torslanda i Göteborg på cirka 10 000 kvadratmeter, vilket är nästan fyra gånger så stort som tidigare, meddelar Bagaren och Kocken.

LÄS ÄVEN: Extrem tillväxt kräver skalbart lager

Det behövs dock mer än lageryta och företaget letar nu efter nya talanger.

- Vi har redan idag ett väldigt starkt team men behöver locka till oss fler duktiga medarbetare med e-handelsbakgrund, säger Robert Henricsson.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!