Batteriexperten passerar 50 miljoner i omsättning

Det blir många batterier det.

2016 berättade vi om killarna bakom den framgångsrika e-handeln Batteriexperten. En renodlad nätbutik som inte oväntat säljer batterier, men också laddare och kablar. Under de brutna räkenskapsåren 2015/2016 och 2016/2017 så låg omsättningen runt 40 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Hur man säljer batterier på nätet för 40 miljoner

Annons
Annons

Nu står det dock klart att e-handlaren tagit ett rejält kliv uppåt och för räkenskapsåret som slutade den sista april i år så levererar Batteriexperten en omsättning på 50,8 miljoner kronor. Vilket är en tillväxt med nära 23 procent, jämfört med föregående räkenskapsår.

- Bolaget har under verksamhetsåret fortsatt sin strategiskt långsiktiga satsning på expansion samt utveckling av webbutiken. Sortimentet fortsätter att utökas och man har tagit in nya produktkategorier i sortimentet under räkenskapsåret. Förutom Sverige så finns Batteriexperten även i Norge och Tyskland, skriver företaget.

Lönsamheten följer också med och bolaget kan visa ett resultat efter finansiella poster på nära 5,6 miljoner kronor för 2017/2018. Årets resultat blir 4,3 miljoner kronor, en ökning med 40 procent jämfört med året innan.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!