Bauhaus expanderar sin egen hemleveranslösning

"Äger hela leveransprocessen".

Efter ett mycket uppskattat pilotprojekt i Göteborg, med hemleveranser, så expanderar nu byggkedjan Bauhaus satsningen. Första stopp är hela Storstockholm och nästa mål är Malmö i slutet av året.

“Det började med en app”

Bauhaus hemleveranser, som nu kommer till Storstockholm, sköts på kvällar och helger och företaget är stolta över att äga hela leveransprocessen.

Annons
Annons

- Det började med att vi byggde en egen app för att hantera alla kundernas beställningar. Den, tillsammans med fem lätta lastbilar och tio anställda i Göteborg, drog igång projektet. Det blev snabbt otroligt populärt. Det vi själva blev mest förvånade över var att alla kunder gav så många och positiva recensioner. Vi snittade 4,92 av 5 i kundnöjdhet, säger Steen Hestehauge, vd för Bauhaus E-handel, i ett pressmeddelande.

“Nya distributionshubben i Sickla”

Enligt företaget ska varorna levereras med femton minuters precision och kvällsleveranserna sträcker sig fram till klockan 21.00.

- Systemet innebär även att Bauhaus själva har full kontroll på leveransen och kan följa varan hela vägen, vilket visat sig vara en superstark konkurrensfördel. Projektet har varit så lyckat att det nu expanderas till hela Storstockholm, med utgång från den nya distributionshubben i Sickla, meddelar Bauhaus.

LÄS ÄVEN: Bauhaus köper Fredells Byggvaruhus i Sickla

Nästa steg är som sagt Malmö och när det är avklarat ska Bauhaus nå 40 procent av den svenska befolkningen med sin egen lösning för hemleveranser.

- Folk har ju arbeten att sköta och har varken tid, lust eller möjlighet att sitta hemma och vänta. Vi vill inte att våra kunder ska behöva stå ut med det, säger Steen Hestehauge.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!