Berusade kunder bidrar med miljarder till e-handeln

Skål och välkommen till e-handelsfesten.

E-handeln ökar och det är uppenbart att allt fler ser en poäng med att beställa sina varor på nätet. Nu tyder dock ny forskning på att e-handel som koncept blir ännu mer tilltalande efter ett glas vin eller två.

Enligt en undersökning som tas upp i tidningen Mashable spenderar genomsnittsamerikanen 400 dollar om året på e-handel när de har druckit alkohol. Undersökningen omfattar endast personer som dricker alkolhol, men om man tänker sig att siffran är representativ för vuxna amerikaner i genomsnitt, hade det inneburit att de e-handelsinköp som görs i berusat tillstånd omsätter 48 miljarder dollar om året bara i USA. Den summan motsvarar nästan 450 miljarder svenska kronor.

Annons
Annons

Mode och Amazon lockar

Den aktuella undersökningen, som har utförts av tech- och företagssajten The Hustle, konstaterar att en stor del av de alkoholpåverkade inköpen rör kläder av olika slag. Den absoluta merparten av de konsumenter som deltagit i undersökningen säger sig helst handla från Amazon när de har fått i sig alkolhol. Därefter följer Ebay och Etsy, som också uppges locka till sig en hel del mer eller mindre förfriskade kunder.

Men Amazon är förstås ett populärt val i USA oavsett om konsumenten har druckit eller är nykter. Nya siffror från nyhetskanalen CNBC visar att 74 procent av amerikanerna går direkt till Amazon när de är ute efter att köpa en specifik produkt.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!